Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter nyílt levelet írt Orbán Viktornak

2022. március 28., hétfő 22:11

Közösségi oldalán tette közzé nyílt levelét az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett.

A hódmezővásárhelyi polgármester posztjában több kérdést is feltesz.

12 év teljhatalmú fideszes kormányzás eredménye, hogy a magyar gazdaság katasztrofális állapotba került: elszabadult az infláció, az euró 400 forint közelében, hétről hétre elképesztő ütemben emelkednek a boltokban az árak. Orbán Viktor kormánya láthatóan képtelen úrrá lenni a helyzeten. Félelmében hatósági árakat vezetett be, miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat

– fogalmazott levelében Márki-Zay Péter, és hozzátette: újabban már Varga Mihály pénzügyminiszter is beszélt arról, hogy akkora a hiány, hogy a választások után szükség lehet a költségvetés kiigazítására.

Már csak az a kérdés, mivel fogják kezdeni? Vajon csökkentik, esetleg megszüntetik a családi adókedvezményeket? 30 százalékra emelik az így is világrekorder áfát? Esetleg a magyar, még nem Mészáros és Tiborcz által tulajdonolt vállalkozásokra rónak ki különadókat? Ezek akár mindegyikére is sor kerülhet

– írta az ellenzéki politikus.

Márki-Zay Péter bejegyzésében azt a kérdést is felteszi, milyen megszorításokra készül a kormány a választások utánra. Szerinte ugyanis a választóknak jogok van tudni az igazságot.

Orbán Viktor hétfő este a Hír TV vendége volt. A miniszterelnök elmondta: a magyar álláspont szilárd, a kampány ráadásul még jót is tett a háborúról szóló vitának. Az ugyanis, mint fogalmazott, leegyszerűsíti és kiélesíti a felek álláspontját, így pontosan lehet tudni, mit gondol az egyik és a másik fél.

Vasárnap országgyűlési választások lesznek Magyarországon, az erről szóló híreinket itt találja. Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, hétfői percről percre frissülő hírfolyamunkat itt olvashatja.

Rovatok