Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter pontot tett az ügy végére, elárulta, hogy mi volt Zelenszkijjel

2022. március 29., kedd 16:43 | aznap frissítve

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter cáfolta Szijjártó Péter állításait, miszerint ha a baloldal nyerne a vasárnapi választáson, azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat Ukrajnába.

„Ha az országgyűlési választáson a baloldal nyerne, azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban kedden. 

Szijjártó Péter azt mondta: a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy Twitter-bejegyzésben üzent Ukrajna elnökének, világossá téve, hogy megegyeztek.

Megegyeztek abban, hogy ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, valamint azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába

– emelte ki, hozzátéve:

a Twitter-üzenet világosan alátámasztja az összes eddigi információt, amely szerint ez a megegyezés megszületett.

Ezzel szemben az ellenzék vezető politikusa a győri kampánybeszéde előtt az Úgytudjuk portálnak cáfolta, hogy beszélt volna az ukrán elnökkel.

Nagyon szeretném, ha Orbán Viktor nem Brüsszelt akarná megállítani, hanem Putyint. Nem szeretnék orosz tankokat és rakétákat látni Záhonynál!

– mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki fegyverek helyett mentőautókat küldene Ukrajnának. 

Figyelemelterelés 

Közösségi oldalán hozzátette: „Ma kiderült, hogy a magyar külügyminiszter államtitkokat szolgáltatott ki Putyin hekkereinek. Hogy erről a figyelmet elterelje, egy nem létező Twitter-bejegyzésre hivatkozva hazudozik. Az Orbán-kormány kockára teszi, mi garantáljuk Magyarország biztonságát.”

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok