Index Vakbarát Hírportál

Térkép, friss adatok, élő közvetítés: minden egy helyen a választásokról

2022. április 2., szombat 17:30

Április harmadikán országgyűlési választásokat és népszavazást is tartanak. Az Index már az urnanyitástól élőben követi a legfrissebb híreket, választási mellékletünkben pedig többek között interaktív térkép és percről percre frissülő adatsor is segíti eligazodni olvasóinkat.

Vasárnap reggel 6 órakor nyitják az urnákat, és elkezdődik a szavazás (minden fontos információt összegyűjtöttünk ebben a cikkben, de videót is készítettünk a tudnivalókról). Ezzel egy időben elindul az Indexen az élő hírfolyam, amelyben egész nap nyomon követjük a legfrissebb történéseket. Címlapunkon a részvételi adatok valós időben frissülnek, ahogy a Nemzeti Választási Iroda aktualizálja adatait.

A 19 órás urnazárásig tehát folyamatosan nyomon követheti a részvételi adatokat az Indexen, majd este hét óra után az eredményeket. A legfrissebb híreket pedig egész nap percről percre követheti nálunk.

Választási mellékletünkben – melyet a címlapról is elér egy kattintással, vagy itt – a közvélemény-kutatások adatait is böngészheti, a Térkép fülön pedig interaktív térképünkön követheti az egyes választókerületek részvételi adatait, majd eredményeit. Az alábbi térképet találja meg mellékletünkben, valamint percről percre tudósításunkban is.

Az országos listákat és mind a 106 egyéni választókerület jelöltjeit megnézheti külön-külön listázva. A végeredmény ismeretében a parlamenti mandátumokat is külön grafikán ábrázoljuk.

Ha nem akar lemaradni a választásokkal kapcsolatos legfrissebb hírekről, részvételi adatokról, eredményekről, akkor kövesse a történéseket egész nap az Indexen! Percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Ha bármi szokatlant vagy rendkívülit tapasztal szavazatának leadásakor, vagy csak megosztaná velünk választási tapasztalatait, ne habozzon, írjon nekünk az indexugyelet@index.inda.hu címre.

(Borítókép: Az április 3-ai országgyűlési választás már kinyomtatott szavazólapjai 2022. március 9-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok