Index Vakbarát Hírportál

Lázár János Márki-Zay Péter egyéni vereségéről: Új korszak kezdődik Hódmezővásárhelyen

2022. április 3., vasárnap 22:28 | egy éve frissítve

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét a saját választókerületében győzték le. Kormánypárti ellenfele, Lázár János arra a kérdésre pedig, hogy visszatér-e az országos politikába, esetleg a kormányzatba, azt válaszolta: ma este visszatért.

99,08 százalékos feldolgozottság mellett Csongrád-Csanád 4-es számú választókerületében eldőlt Lázár János és Márki-Zay Péter vetélkedése:

Új korszak kezdődik Hódmezővásárhelyen, a polgárháborúnak ma este vége lett, ugyanis a háborút megnyertük

– jelentette ki Lázár János késő este.

Sajtótájékoztatóján azt mondta: a választókerület mind a 19 településén, így Hódmezővásárhelyen is elnyerte a választópolgárok támogatását.

A politikus köszönetet mondott családjának és Orbán Viktor miniszterelnöknek, valamint fideszes képviselőtársainak a támogatásért, az aktivistáknak, önkénteseknek a munkájukért.

Óriási túlerővel szemben kellett helytállni ebben a kampányban, támadások, nemtelen eszközök bevetésével szemben kellett bebizonyítani, hogy méltó a bizalomra

– közölte. Hozzátette: „Az elvégzett munka nem volt hiábavaló, elnyertük a választópolgárok bizalmát”.

Bebizonyosodott, hogy negatív kampánnyal, gyűlölettel nem lehet eredményt elérni. Választást csak munkával, teljesítménnyel lehet nyerni

– hangsúlyozta a hatodik parlamenti ciklusát kezdő képviselő.

Kérdésre válaszolva elmondta, a győzelem személyesen is sokat jelent számára, a politikai pályafutásában úgy érzi, új korszak kezdődött. Arra a kérdésre pedig, hogy ez azt jelenti-e, hogy visszatér az országos politikába, esetleg a kormányzatba, azt válaszolta: ma este visszatért.

Lázár János a napokban interjút adott a 24-hu-nak, és azt mondta, úgy véli, hogy Márki-Zay Péter április 3-án este 10 órára politikai hulla lesz. Este 10 órakor már 90 százalékos feldolgozottság felett Lázár Jánosnak volt behozhatatlan előnye.

Az is kiderült, hogy behozhatatlan a Fidesz–KDNP előnye, Orbán Viktor ötödször alakíthat kormányt.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok