Index Vakbarát Hírportál

Stummer Jánosnak az agresszív kismalac borulása jutott eszébe Jakab Péter nyilatkozatáról

2022. április 5., kedd 16:01

Jakab Péter több nyilatkozatában is Márki-Zay Pétert bírálta az ellenzék választási veresége miatt, a Jobbik békés megyei politikusa azonban úgy véli, a nyilvános kijelentések helyett előbb önvizsgálatra és önreflexióra lenne szükség.

A Jobbik elnöke a választás éjszakáján, majd az ATV Egyenes beszéd című műsorában is arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter hibája az ellenzéki vereség.

Jakab Péter szerint a hódmezővásárhelyi polgármester buktatta meg az ellenzéket, a kampányban tett kijelentései pedig jobbikos és baloldali szavazókat is elriasztottak. A Jobbik elnöke az ATV-ben azt mondta: már eleget mosta „a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét”.

Stummer János jobbikos politikus, aki Békés megye 1-es számú választókerületében maradt alul a Fidesz–KDNP jelöltjével, Herczeg Tamással szemben, Facebook-oldalán reagált kedden Jakab Péter nyilatkozataira.

Miután Jakab Péter elmondta tegnap este az ATV-ben a saját és elnökségének véleményét a választási vereségről, most én is leírom, ami legelőször eszembe jut a nyilatkozatáról:

Agresszív kismalac biciklizik, és hatalmasat borul. Arra megy Nyuszika.

– Kismalac, elestél. Segítsek?

– Kussoljál, így szoktam leszállni.

Az Index megkeresésére válaszolva Stummer János megerősítette: kritikának szánta a bejegyzését, ami annak szólt, hogy a választási vereség tanulságait még mielőtt bárki bármilyen nyilatkozatot tenne – akár elnökként, akár mezei jobbikos tagként –, először házon belül, egymással kell megbeszélni.

Amíg ez nem történik meg, addig én ezzel kapcsolatban nem is nagyon akarok semmit sem mondani a nyilvánosságnak, ezt házon belül kell először megbeszélni

– fogalmazott Stummer János az Indexnek. Hozzátette:

Ez az önvizsgálatnak és az önreflexiónak az ideje, erre kell most koncentrálni.

Kérdésünkre azt is elmondta: a választási vereségről megvan a saját álláspontja, de egy politikai közösségnek a tagja, és tudomása szerint a Jobbik politikai közössége még nem alakított ki álláspontot, mert fórum sem volt róla, ahol a különböző véleményeket ütköztethették volna.

Amíg a Jobbikban nem beszéljük át ennek a katasztrofális vereségnek az okait, addig a véleményemet megtartom magamnak

– jelentette ki Stummer János.

A választási vereséggel kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokról, illetve a Márki-Zay Pétert érő bírálatokról ITT és ITT írtunk.

(Borítókép: Stummer János 2021. november 10-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok