Index Vakbarát Hírportál

DK-s képviselő: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse

2022. április 8., péntek 12:34

A választási vereség után több ellenzéki politikus is Márki-Zay Pétert okolja az eredményekért.

Az április 3-i országgyűlési választások után Márki-Zay Pétert kritikák sora érte a szövetségesei részéről: Jakab Péter a választás éjszakáján arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter „megbuktatta az ellenzéket”, Gyurcsány Ferenc ennél visszafogottabban, de szintén jelezte, hogy nem Márki-Zay Péter a jó kapitány. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke úgy véli, nem tett jót, hogy a miniszterelnök-jelöltjük „egy végtelen monológgá” változtatta a kampányukat.

Ezúttal Barkóczi Balázs, a Budapest 12-es számú egyéni választókerületében győztes DK-s jelölt fejtette ki véleményét az eredményekről.

Az ellenzéki politikus látja, hogy „a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti, mert könnyebb és megnyugtatóbb nekik az a tudat, hogy ő a hibás ezért a választási vereségért, nem pedig Márki-Zay Péter”. Barkóczi Balázs arra hívta fel a figyelmet, hogy valóban van itt egy Gyurcsány-szál, amit így foglalt össze:

Barkóczi Balázs ezután leszögezte:

Tessék levonni a következtetéseket! Ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse.

Ahogy arról beszámoltunk, a hat pártelnök a választás másnapján összeült, hogy felvázolják a további együttműködés kereteit.

(Borítókép: Márki-Zay Péter 2022. április 3-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok