Index Vakbarát Hírportál

Minden második teszt pozitív lett az elmúlt 24 órában

2022. április 26., kedd 08:59

Az elmúlt napon – 2629 mintavétel alapján – 1399 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 32 beteg.

A tesztek 53,2 százaléka pozitív – derül ki a központi tájékoztató oldal kedden közölt adataiból.

A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint a legtöbb új fertőzött Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében van.

Napi adatokat utoljára az operatív törzs pénteken közölt, akkor 2047 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt 24 beteg. Kórházban 1449 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 45-en voltak lélegeztetőgépen.

A hétfőn közölt, hétvégi összesített adatok szerint 3325 új fertőzöttet és 53 halálesetet regisztráltak a betegséggel összefüggésben. Kórházban 1460 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 40-en voltak lélegeztetőgépen.

Megszűntek a korlátozások

Az egészségügyi adatok folyamatos javulása miatt Gulyás Gergely március elején a Kormányinfón bejelentette, hogy mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. Ennek értelmében:

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

(Borítókép: Beoltanak egy férfit a német–amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina negyedik emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 8-án. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok