Index Vakbarát Hírportál

Megérkeztek az angolérettségi nem hivatalos megoldásai

2022. május 5., csütörtök 13:06 | aznap frissítve

Csütörtökön angol nyelvvel folytatódott a 2022-es érettségi időszak negyedik vizsganapja. Középszinten a diákoknak összesen 180 perc állt rendelkezésükre, míg emelt szinten 240 percig dolgozhattak a végzősök. A korábbi gyakorlatnak megfelelően nem sokkal a feladatlapok leadása után az első, nem hivatalos megoldások is megérkeztek.

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön megkezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a végzősöket ma angol nyelvből kérték számon. Az angol írásbelire összesen 70 ezren jelentkeztek, közülük több mint 49 ezren középszinten, míg 20 ezren emelt szinten vizsgáztak.

Középszinten a diákoknak

Egy az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint a vizsgázók többnyire rutinfeladatokat kaptak, a szókincs és a nehézségi szint is megfelelő volt.

Az emelt szinten érettségizők

Emellett emelt és középszinten is tesztelték a végzősök hallásértési készségét.

Az oktatási szakportál már az első, nem hivatalos megoldásokat közzé is tette, ezeket ide kattintva érheti el.

A németeseken a sor

Mint ismert, hétfőn a magyarérettségivel startolt el a 2022-es tavaszi vizsgaidőszak, majd kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból vizsgáztak a diákok. Pénteken a német írásbelit rendezik meg, jövő héttől kezdve pedig a szabadon választható tantárgyak következnek. Az írásbeli vizsgák május 23-ig tartanak. Két év után ismét megrendezik a szóbeliket, a diákok emelt szinten június 1-től 9-ig, középszinten pedig június 13-tól 24-ig felelhetnek.

(Borítókép: Középszintű angol írásbeli érettségi feladatlapok egy salgótarjáni gimnáziumban 2022. május 5-én. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok