Index Vakbarát Hírportál

Az önkormányzat kirúgta őket, most fizetheti a kártérítést

2022. május 9., hétfő 13:27

A Győri Ítélőtábla után a Kúria is igazat adott azoknak a köztisztviselőknek, akiket korábbi munkáltatójuk, Tatabánya önkormányzata bocsájtott el. A pert kezdeményező tíz munkavállaló közül most négy esetében született jogerős végzés.

Mint arról korábban lapunk is írt, a városvezetés írásbeli indoklás nélkül bocsátott el huszonnégy munkavállalót. E súlyos alaki hiba miatt közülük tíz perelte be az önkormányzatot. A Győri Ítélőtábla januárban, nem jogerősen hárommillió és tízmillió forint közötti összegeket ítélt meg az érintetteknek átalány-kártérítésként.

Schmidt Csaba, Tatabánya fideszes önkormányzati képviselője most arról tájékoztatott, hogy miután a Kúria döntése helybenhagyta a januári ítéletet, így 15 napon belül, félévi kamatokkal növelten kell kifizetni a körülbelül hatvanmillió forintból a négy nyertesre jutó összeget.

A megyeszékhely korábbi vezetője a még folyamatban lévő további hat esetre hivatkozva arra szólította fel Szücsné Posztovics Ilona polgármestert, hogy

vonja vissza a még le nem zárt ügyekben a fellebbezést, mert ezzel kamatköltséget és az ügyvédi költséget is megtakaríthatja, hiszen a Kúria napokban hozott döntése után nem kétséges, hogy a város a többi pert is elveszíti majd a következő hónapokban.

Az önkormányzattal perben álló tíz egykori munkavállaló munkaszerződését még 2021 januárjában szüntette meg a tatabányai önkormányzat.

Rovatok