Index Vakbarát Hírportál

Földi István: Fizetni fognak, akik hazudtak

2022. május 13., péntek 19:02

Nem szexuális bűncselekmény, hanem személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a jobbikos zaklatási botrány ügyében.

„A rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját – Elég volt a következmények nélküli sajtóhakniból!” – Ezt írta Facebook-oldalán Földi István Jobbikos politikus, akivel kapcsolatba hozható az a hír, amely szerint egy tisztújító rendezvényen megpróbálta megerőszakolni párttársa élettársát.

Az esetről Szilágyi György korábbi Jobbik-alelnök is azt állította, hogy megtörtént.

Földi István a közösségi oldalán azt írta, karaktergyilkos sajtóhadjárat indult ellene.

A kormánypárti propaganda teljes gépezete, minden ágyúja felénk fordult, és megállás nélkül lőni kezdett, szokásosan a tények teljes figyelembevétele nélkül. Ez ugyanaz a gépezet, amely már több száz pert vesztett el, hiszen több száz esetben bizonyosodott be, hogy hazudtak. A mi dolgunk, hogy emelt fővel tartsunk ellen a hazugságoknak. Én tiszta lelkiismerettel állok a rendőrségi nyomozás elé, amelynek már a megindulása rögtön tisztázta a dolgokat: megállapították ugyanis, hogy nem történt szexuális bűncselekmény. A Fidesz és annak csatolmányainak vádjai ezzel porba hulltak.

– fogalmazott, hozzátéve: 

Megteszi a szükséges jogi lépéseket, és megadja ellenfeleinek a lehetőséget arra, hogy a bíróságon tisztázzák magukat, vagy szégyenüljenek meg. 

Akik hazudtak, bűnhődni fognak. Akik hazudtak, fizetni fognak. Akik hazudtak, lebuknak. Tartozzon bármelyik oldalhoz.

„Mert az igazság mindig győz, és azért, amit ezek az emberek velem és a családommal, barátaimmal tettek, meg kell, hogy kapják méltó büntetésüket” – tette hozzá Földi István. 

hvg.hu megkeresésére az ORFK azt írta: folyamatban lévő eljárásról információt nem adhatnak ki, de annyit elárultak, hogy az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálódik. Az ügyben a rendőrség nem szexuális bűncselekmény, hanem személyi szabadság megsértése bűntettének gyanújával nyomoz. A feljelentést a Legfőbb Ügyészségen tették, ezt pedig továbbították a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Földi István / Facebook)

Rovatok