Index Vakbarát Hírportál

Kész Zoltán felszólította Márki-Zay Pétert: számoljon el a kampánypénzekkel

2022. május 20., péntek 10:24 | aznap frissítve

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alapító tagja, Kész Zoltán, aki az egyik legfontosabb segítője és tanácsadója volt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányának, nyílt levélben követeli, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester fillérre pontosan számoljon el a kampánypénzekkel még májusban.

Kedves Péter! A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűröd a lopást, mélyen egyetértettem. Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel

– osztotta meg nyílt levelét Kész Zoltán a Facebook-oldalán.

A MMM-es alapító azt szeretné, ha Márki-Zay Péter fillérre pontosan tájékoztatást adna, hogy mire költötte el a mozgalom és a támogatók pénzét, illetve derüljön ki a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza a mozgalomhoz, illetve az adományozókhoz.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el. Várom mindkét elszámolást ezért minél hamarabb!

– zárta nyílt levelét Kész Zoltán.

A hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia a nyílt levél alatt egy kommentben azt írta:

Tudod a Péter számát, miért nem hívod fel? Vagy legalább felvennéd, amikor hív. Én úgy tudom, teljes tisztújítás lesz...

Kész Zoltán erre azt válaszolta:

Igen, tudom. Pont egy hete írtam neki levelet, amelyre azóta sem válaszolt. Tőle tanultam, hogy a nyilvánosságot kell ilyen esetekben használni. Legutóbb március 16-án hívott, hogy megköszönje segítségemet Tusk látogatása kapcsán. Felvettem.

Márki-Zay Péter pártalapítását több MMM-es vezető sem támogatja: Lukácsi Katalin komoly kritikákat fogalmazott meg a hódmezővásárhelyi polgármester vezetői képességéről, Kész Zoltán sem híve annak, hogy most új pártot kell létrehozni.

Márki-Zay Péter elszámolást ígér

„Nagyon félnek egy új, tisztességes párttól” – írta ki Márki-Zay Péter a Facebook-oldalára. Közölte: a Mindenki Magyarországa Mozgalom a választási kampány során mindig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, azokkal átláthatóan el fog számolni, a maradványt – ha lesz –azonban jogi okból nem adhatja át egyetlen pártnak sem, a hódmezősvásárhelyi polgármester szerint „hiába sugallják” most ezt újságcikkben egyesek.

„Naponta jelennek meg a lejárató cikkek – valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől. Tegnap ismeretlen pártemberekre hivatkozva az MMM által vezetett összellenzéki kampány adománygyűjtését és az állítólag fennmaradó adományok jogosultságát kérdőjelezték meg olyanok, akik velünk ellentétben eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

(Borítókép: Kész Zoltán 2015. február 16-án. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok