Index Vakbarát Hírportál

Csák János megkapta a kulcsot, kezdődhet a munka

2022. május 25., szerda 09:50 | aznap frissítve

Átadták Csák Jánosnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium központi épületét. Az új kormányban Csák János kulturális és innovációs miniszterként fog tevékenykedni.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán átadta a korábbi Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) központi épületét és munkafolyamatait Csák János kulturális és innovációs miniszternek – jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A közleményben emlékeztettek: a kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordítások megduplázódtak az elmúlt években, a kutatók száma 2010 óta a kétszeresére nőtt, ami a legnagyobb arányú bővülés Európában.

A felsőoktatási modellváltás nyomán a hallgatók több mint kétharmada alapítványi fenntartású intézményekben tanul, az egyetemek felmért igényeik alapján összesen 2700 milliárd forintból hajthatnak majd végre újabb beruházásokat.

Kitértek arra is, hogy a megújított szakképzésben a technikumok öt év alatt érettségit is adnak, a szakképző iskolákban gyorsabban szerezhető biztos foglalkoztatást és tisztességes bérezést biztosító szakma. A diákok felmenő rendszerben általános ösztöndíjat, az iskolákból kilépők pályakezdési támogatást kapnak – tette hozzá a TIM.

Palkovics László, aki az ötödik Orbán-kormányban technológiai és ipari miniszterként dolgozik, sok sikert kívánt az ágazati feladatok továbbviteléhez Csák János kulturális és innovációs miniszternek – olvasható a közleményben.

Rovatok