Index Vakbarát Hírportál

Az ITM államtitkára szerint tankolásonként 12 ezer forint marad a zsebekben az árstop miatt

2022. június 2., csütörtök 10:12

A benzinárstopnak köszönhetően egy átlagos, 50 literes tankolással 12 ezer forintot takarítanak meg a magyar autósok.

Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára nyilatkozta közösségi oldalán, hogy egy átlagos, 50 literes tankolással 12 ezer forintot takarítanak meg a magyar autósok, mindez a benzinárstopnak köszönhető.

Itthon a legolcsóbb

Steiner Attila kiemelte: Egész Európában rekordmagasak az üzemanyagárak, több országban már 800-900 forintot is kell fizetni az üzemanyagért, a benzinárstopnak köszönhetően azonban Magyarországon a legolcsóbb a benzin és a dízel egész Európában.

Az államtitkár a Facebookon közzétett videóban emlékeztetett, hogy a magyarok már több mint fél éve 480 forintos rögzített áron vásárolhatják az üzemanyagot. Enélkül most a 95-ös benzin 738 forintba, a dízel pedig 726 forintba kerülne a hazai benzinkutakon – mutatott rá.

Steiner Attila hangsúlyozta: a benzinárstop csak egy a sok intézkedés közül, amellyel a magyar kormány védi a magyar lakosságot a háború negatív gazdasági hatásaitól.

Az is óriási eredmény, hogy Brüsszelben sikerült elérni, hogy az olajembargó nem vonatkozik Magyarországra. Így az üzemanyag-ellátás a jövőben is biztosított a magyaroknak, méghozzá Európában a legalacsonyabb áron – fogalmazott a TIM államtitkára.

Rovatok