Index Vakbarát Hírportál

Prostitúcióra kényszerítés miatt elítéltek két embert Szombathelyen

2022. június 7., kedd 16:23

Kiskorú prostitúcióra kényszerítése és bántalmazás miatt öt év börtönbüntetésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék a Vas megyei nőt és férfi társát.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem, prostitúcióra való kényszerítés és bántalmazás miatt hat és öt év fegyházat szabott ki a Szombathelyi Törvényszék kedden egy Vas megyei férfira és nőre.

A törvényszék szóvivője, Toóth András közölte: a férfi 2021 áprilisában ismerkedett meg a sértettel, akit rávett arra, hogy menjen vele szombathelyi otthonába, ahol

TÖBB HÓNAPON KERESZTÜL FENYEGETÉSSEL ÉS VERÉSSEL PROSTITÚCIÓRA KÉNYSZERÍTETTE A FIATAL LÁNYT.

A nő gyűjtötte a pénzt, a férfi fenyített

A nő a társát a prostitúció ellen tiltakozó sértett megtörésére biztatta, és napi négy-ötször ő vette át a sértettel szexuális kapcsolatot létesítőktől a pénzt – ismertette az ítéletben foglalt tényeket a törvényszék elnökhelyettese.

Az előkészítő ülésen meghozott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek – írja az MTI.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok