Index Vakbarát Hírportál

A leszámolás helyszínén hallgatták ki a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját

2022. június 12., vasárnap 12:50

Gyanúsítottként hallgatták ki a szlovák rendőrök a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai csütörtökön adták át az 56 éves férfit a szlovák Lynx különleges egység tagjainak – adta hírül az MTI.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a szlovák igazságügyi szervek kérték fel B. Karol ideiglenes átadására a magyar felet, ugyanis olyan nyomozati cselekmények végrehajtását tervezték, amelyekhez szükséges volt a személyes jelenlét.

A férfit ezért Dunaszerdahelyre szállították, ahol a bűncselekmény helyszínén kihallgatták.

A KR NNI tavaly októberben jelentette be, hogy elfogták az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt férfit és az egyik feltételezett elkövetőt is. Október 8-án Magyarországon fogták el D. Alexet, akit felbujtással gyanúsítanak, Németországban pedig aznap rendőrkézre került a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetője, akit akkor B. Károlynak nevezett sajtótájékoztatóján Opauszki András megbízott igazgató.

A gyilkosság feltételezett két elkövetője közül a másik, Sz. Árpád már meghalt. B. Karol kiadatásáról a német hatóságok döntöttek, majd a férfit – az osztrák rendőség közreműködésével – november 30-án Hegyeshalomnál adták át a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.

Döcher György vállalkozót és bolgár testőrét agyonlőtték 1999. február 2-án Budapesten, egy XV. kerületi presszóban. Döcher György ötéves börtönbüntetését töltötte, de engedéllyel tartózkodott a közvetve a tulajdonában lévő presszóban.

Rovatok