Index Vakbarát Hírportál

Elmeorvos vizsgálja meg a nőt, aki magára hagyta a csecsemőjét a horvát határon

2022. június 19., vasárnap 05:55

Elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá azt a horvát nőt, aki magára hagyta újszülött csecsemőjét a Baranya megyei Márfa szőlőhegyén.

A kisgyermeket szerda éjjel dobta le az édesanyja a márfai szőlőhegyről, az anyát később egy horvát kórházban kezelték. A rendőrök csütörtökön, a horvát hatóságok segítségével, hosszas keresés után megtalálták a csecsemőt, de már nem tudták megmenteni az életét.

Utóbb kiderült, hogy pontosan mi okozta a gyermek halálát. Szász Mária szerint a kislány életképesnek tűnt, és ha a nő szülés után mások gondjára bízta volna vagy gyermekmentő inkubátorban helyezte volna el a gyereket, akkor megmenthették volna az életét.

Az édesanya az esetet követően azt állította, hogy semmire sem emlékszik a történtekkel kapcsolatban. Most az RTL Híradó közölte, hogy a 31 éves horvát nő ellen

emberölés miatt nyomoz a Baranya megyei rendőrség, és hamarosan elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá.

A rendőrség szerint a nő napszámosként dolgozott Magyarországon és vélhetően eltitkolta a terhességét. A rendőrök ismét ki fogják hallgatni őt, valamint beidézik a hozzátartozóit is. „Mindig egy tudatmódosult állapot egyébként, amikor szül egy nő, tehát azért ezt bele kell venni” – mondta a nő korábbi vallomásáról az RTL-nek Solt Ágnes, az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa.

Rovatok