Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté szerint itt az ideje felállítani a határvadász-testületet

2022. július 2., szombat 15:24

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász-testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik – kommentálta Facebook-oldalán a Fidesz frakcióvezetője szombaton a szabadkai erdőben történteket. 

Mint megírtuk, bevándorlók két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint hat súlyos sérült van, és egy ember meghalt. A rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Kocsis Máté a történtekre reagálva úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy egyre durvább a helyzet a déli határnál: két migránscsoport fegyverekkel támadt egymásra hajnalban Szabadkánál, a hírek szerint az áldozatok között halálos sebesült is van.

Hangsúlyozta: csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni válogatott módszerekkel, hol alagutakon át, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel.

A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is. Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász-testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!

– fogalmazott Kocsis Máté.

Orbán Viktor miniszterelnök eközben a a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatási ünnepségén beszélt arról, hogy migránsok százezrei ostromolják most is Magyarország határait. Tegnapi rádióinterjújában pedig közölte: ezrével kell felvenni a határvadászokat, hogy meg tudják védeni Magyarország határait. 

Rovatok