Index Vakbarát Hírportál

Új testület ülésezett az Igazságügyi Minisztériumban

2022. július 18., hétfő 16:36

A Fogyasztóvédelmi Kerekasztal megtartotta alakuló ülését az Igazságügyi Minisztériumban, jelentette be hétfőn Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Az új testület az aktuális problémák megvitatásával, konkrét megoldási javaslatok kidolgozásával is segíti majd a már létező Fogyasztóvédelmi Tanács munkáját, ismertette Varga Judit.

A Kerekasztal létrehozásával azt a feladatot vállaltuk, hogy biztosítjuk, hogy a területén működő hatóságok azonos célok és szempontok mentén, kiemelten a magyar családok védelme érdekében, összehangoltan folytathassák tevékenységüket és lehetővé tesszük a közös erővel történő, átfogó ellenőrzések lefolytatását a kiemelt időszakokban, valamint a visszaélések szempontjából kritikus kereskedelmi területeken.

– írta posztjában a miniszter.

Varga Judit pár napja azt hangsúlyozta, hogy a következő négy évben a magyar emberek és családok érdekeinek képviselete kiemelt feladata lesz a fogyasztóvédelemnek, ebben pedig az Igazságügyi Minisztériumnak mint szakmai irányítónak kiemelt szerepe van. Választ kell adni a digitális világ kérdéseire és megfelelő jogi megoldásokat kell találni a technológiai fejlődés árnyoldalaira. Meg kell védeni az online térben is a magyarokat, a magyar fogyasztóvédelemnek meg kell érkeznie a XXI. századba, idézte az MTI Varga Juditot.

A politikus kiemelte, hogy az alaptörvényi garanciákat a fogyasztóvédelemnek is érvényre kell juttatnia, biztosítani kell a gyermekek zavartalan fejlődését, nem hagyhatják, hogy bújtatott ideológiai és szexuális propaganda áldozatává váljanak.

Egységes joggyakorlatot kell kialakítani a fogyasztóvédelem területén működő szervezeteknek, hivataloknak, ezért megalakul a Fogyasztóvédelmi Kerekasztalt, ismertette az igazságügyi miniszter.

Rovatok