Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter átnevezett egy Jobbik-közeli Facebook-oldalt, most azt használja

2022. július 19., kedd 08:20

Új közösségi oldalt üzemeltet Jakab Péter, amely egy egyesületé volt korábban.

A nép pártján – hangsúlyozza minden bejegyzésében és felszólalásában Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke, aki június 8-án jelentette be, hogy távozik a párt éléről. Akkor még azt írta, munkáját a párt frakcióvezetőjeként folytatja, azonban a napokban kiderült, ettől a tisztségétől is megfosztották a politikust.

Jakab Péter most egy új közösségi oldalt üzemeltet, amely korábban a Zöld Válasz Egyesület néven működött, azonban a platform egy ideje már teljesen inaktív. A Magyar Nemzet szerint a civil szervezet – amelynek a tulajdonában volt az oldal – jelenlegi vezetője Nunkovics Tibor, a Jobbik pártigazgatója.

Mint írják, a internetes nyilvántartásból az is kiderül, hogy Nunkovics Tibor és Gajdos Attila – akik szintén a Jobbikhoz köthetőek – 2021 óta tagjai a Zöld Válasz Egyesületnek, elődjeik pedig Molnár Enikő és Kepli Lajos volt jobbikos országgyűlési képviselők voltak.

Az adatok alapján Molnár Enikő megbízatása előzetesen 2023. május 23-ig szólt volna, ám a képviseleti jog időtartalmát egy 2020. szeptember 30-án beadott kérelemben kezdeményezték, erre a bíróság 2021. ja­nuár 22-én adott ki végzést. Az egyesület honlapja és közösségi oldala 2019 óta gyakorlatilag inaktív volt. Utóbbi egészen addig, amíg Jakab Péter új közösségi teret nem nyitott rajta A nép pártján néven.

Rovatok