Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára egy félrenevelt kisóvodáshoz hasonlítja Orbán Viktort

2022. július 30., szombat 17:05 | aznap frissítve

Dobrev Klára a Facebook-oldalán azt írja, civilizációs normákat sértett a „náci alapvetések” hangoztatásával Orbán Viktor miniszterelnök.

Az európai parlamenti képviselő Hegedüs Zsuzsa hasonlatát használta fel, aki szerint Orbán Viktor tusványosi beszédét akár Joseph Goebbels is megrendelhette volna. Dobrev Klára ezután a luxemburgi és a finn kormányra hivatkozott mint referenciapontra, amelyek szerint Magyarország elszigetelte magát a civilizált nemzetek sorától. „Goebbelst idéző náci alapvetésével azt érte el, hogy a luxemburgi kormány szerint a civilizáció alapvető normáit sértette meg” – fogalmazott Dobrev Klára.

Ezek a vérfagyasztó mondatok nem Magyarország egészére, hanem csak annak vezetőjére vonatkoznak, még ha a keserű pirulát mindannyiunknak kell is lenyelni

– írta bejegyzésében a politikus, utalva a luxemburgi és a finn kritikákra. Hozzátette, az elmúlt 12 évben megtanulta, hogy Magyarország miniszterelnöke,

mint egy félrenevelt kisóvodás, minden kudarcért valaki mást hibáztat, ő persze soha nem tehet semmiről.

Szerinte vigyázni kell Magyarország külföldi hírnevére – tette hozzá.

Mint arról beszámoltunk, több közszereplő is kifogásolta Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén elmondott beszédét, ahol a kormányfő úgy fogalmazott: „(...) a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonukban élő népeknek vagyunk a keveréke. Amikor szerencsés a csillagok állása, ezek a népek egy ilyen hungaropannon mártásban össze is olvadnak, egy sajátos európai kultúrát hozva létre. Egymással hajlandók vagyunk keveredni, nem akarunk kevert fajúvá válni.”

Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott a beszéd után úgy döntött, távozik. A miniszterelnök írt a lemondásáról, a kormányfő reakciójáról ebben a cikkünkben számoltunk be.

(Borítókép: Dobrev Klára. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok