Index Vakbarát Hírportál

Itt a hőség, vizet osztogat a MÁV és a Volánbusz országszerte

2022. augusztus 4., csütörtök 11:21

A MÁV és a Volánbusz is intézkedett a hőségriadó miatt: több pályaudvaron és autóbusz-állomáson is lehet számítani vízosztásra.

A hőségriasztás ideje alatt augusztus 4-től, naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.

Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja egészen addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

A Volánbusz is vizet oszt

Ezenfelül munkanapokon a Volánbusz 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon ásványvizet oszt:

Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

A meteorológiai szolgálat a hőség miatt tizenhárom megyében adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Mint írták: fontos, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útra.

Rovatok