Index Vakbarát Hírportál

Szombattól nyilvános a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozata

2022. augusztus 5., péntek 20:42

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiség képviselő és nemzetiségi szószóló eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének a pénteki határidőig. A nyilatkozatok augusztus 6-tól megtekinthetők az Országgyűlés honlapján.

Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke közleményében emlékeztetett, hogy az országgyűlési törvény módosítása értelmében az érintettek új típusú és tartalmú formanyomtatványon kötelesek nyilatkozni jövedelmi és gazdasági érdekeltségi viszonyaikról – számolt be az MTI.

Ilyen nyilatkozatot első ízben augusztus 5-ig kellett benyújtani.

Az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata nyilvános, 2022. augusztus 6-tól megtekinthető az Országgyűlés honlapján.

A törvényi változások értelmében szintén eleget tett új típusú vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének az Állami Számvevőszék elnöke és alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és a legfőbb ügyész helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelőbizottság tagjai és a Médiatanács elnöke és tagjai.

Ezen nyilatkozatok is szombattól tekinthetők meg az Országgyűlés honlapján.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok