Index Vakbarát Hírportál

Zacher Gábor: Ősszel újabb hullám jöhet, zárt térben ismét maszkot kéne hordani

2022. augusztus 5., péntek 17:11

Zacher Gábor mentőorvos felhívta a figyelmet a zárt terekben való maszkviselésre, ugyanis az adatok alapján szerinte az látszik, hogy ősszel újabb hullám várható.

A koronavírus-járvány fertőzöttségi számainak erőteljes felfutása miatt egyre több szakértő figyelmeztet arra, hogy újra lépéseket kellene tenni a terjedés visszaszorítása érdekében. Ezúttal Zacher Gábor szólalt meg: mindenkit arra buzdít, hogy zárt terekben ismét kezdje el hordani a maszkot.

A hatvani kórházban napi hét-nyolc Covid-pozitív beteg kerül hozzánk, ami az ottani beteglétszámhoz viszonyítva elég sok. Közülük mindennap legalább egyet fel kell venni az osztályra. Nem azért, mert a Covid-fertőzés olyan súlyos, hanem az egyéb betegségei mellett veszélyes lehet

– nyilatkozta a mentőorvos az RTL Klub Reggeli című műsorában pénteken.

Zacher Gábor arról is beszélt, hogy minél többször esünk át a fertőzésen, annál enyhébb lesz a betegség lefolyása, de az adatok alapján szerinte az látszik, hogy ősszel újabb hullám várható.

Hozzátette: az elkövetkezendő nagy fesztiválokon is indokolt lenne a maszkviselés, hiszen sok ember zsúfolódik össze kis helyen.

Emellett újabb variánsok megjelenésére figyelmeztetett, és a harmadik oltás felvételére buzdít mindenkit.

Mint megírtuk, a kormányzat által szerdán közzétett fertőzöttségi számok erőteljes felfutást jeleznek a koronavírus-járványban, ugyanis egy hét alatt összesen 96-an veszítették életüket koronavírusban, és 1593-an vannak kórházban.

Az elhunytak száma egy hét alatt majdnem duplázódott, csaknem 22 ezer új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

Emellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) mérései szerint több mintavételi helyen is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, csökkenés egyetlen városban sem tapasztalható.

Szlávik János nemrég elárulta, mivel keverhetők össze a koronavírus tünetei, erről ebben a cikkünkben számoltunk be. 

(Borítókép: Zacher Gábor 2021. május 27-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok