Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter: Kapcsolják le a fűtést a Parlamentben

2022. augusztus 16., kedd 19:37

„Tegyük inkább hűvösre azokat, akik idejuttatták az országot” – írta a politikus a Facebook-oldalán, ahol azt is javasolja: a képviselők mutassanak példát, vegyenek fel valami meleget [...] kapcsolják le a fűtést a Parlamentben.

Ne a gyerekektől várjuk már el, hogy kabátban üljenek a lerohasztott nyílászáró és most már a hideg radiátor mellett a teremben. Tegyük inkább hűvösre azokat, akik idejuttatták az országot – tette hozzá Jakab Péter, aki felidézi: a kormány szerint az az új módja a rezsicsökkentésnek, ha télen nem fűtik fel annyira  az iskolákat. „Jó lesz kicsit hűvösebb is.”

A kedden megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, „parancs”, „utasítás” vagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban. – Ezt a Belügyminisztérium adta hírül néhány órával azelőtt, hogy Jakab Péter posztolt volna a közösségi oldalán. 

Mint arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták: évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani. Ez nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne – írták. A Belügyminisztérium közleménye hangsúlyozza: az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott, de a gázfűtés hiánya akár a  magyar lakosságot – így az iskolákat is – elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését.  

„Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján, pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha” – jelentette be augusztus 11-én a közösségi oldalán Jakab Péter, akit az áprilisi választások után még hetven százalék feletti szavazataránnyal választották újra a párt elnökévé. Nagyjából pontosan egy hónappal később viszont már azt jelentette be, hogy lemond az elnöki tisztségről, mert az elnökség kivette a kezéből a Jobbik irányítását.

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok