Index Vakbarát Hírportál

A kánikula miatt megint vizet osztogatnak a pályaudvarokon

2022. augusztus 17., szerda 10:12

A hőségriadó miatt a MÁV-START és a Volánbusz ásványvizet osztogat a nagyobb pályaudvarokon, vidéki vasútállomásokon és autóbusz-állomásokon is.

A hőségriasztás ideje alatt a MÁV-START augusztus 17-től, naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs Igazgatósága.

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. 

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Felhívták a figyelmet, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útra.

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília augusztus 17. és 19. között harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Rovatok