Index Vakbarát Hírportál

Személycserék több minisztériumban, miniszteri biztosként folytatja az országos főállatorvos

2022. szeptember 2., péntek 11:17 | aznap frissítve

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos a továbbiakban miniszteri biztosként felügyeli az élelmiszerlánc-biztonság területét, helyét dr. Felkai Beáta Olga veszi át az Agrárminisztériumban helyettes államtitkárként. A Belügyminisztériumban kapott egy új helyettes államtitkárt Pintér Sándor.

A miniszterelnök a Magyar Közlönyben megjelent határozatában megállapította, hogy dr. Bognár Lajos Leventének, az Agrárminisztérium helyettes államtitkárának megbízatása lemondása miatt megszűnt.

Orbán Viktor egyúttal dr. Felkai Beáta Olgát szeptember 2-ai hatállyal az Agrárminisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki. Dr. Felkai Beáta Olga eddig az államtitkárságon belül az Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztályt vezette.

Kapott egy új helyettes államtitkárt Pintér Sándor is. A miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára nevezte ki Radomszki Lászlónét szeptember 1-jei hatállyal. Ő korábban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségét vezette.

Komoly kihívások

Az elmúlt évek komoly kihívások elé állították az élelmiszerlánc minden szegmensét, melyekre reagálnunk kell, így a jövőben az élelmiszerlánc-biztonság felügyeletét az országos főállatorvos miniszteri biztosként irányítja, továbbá az ellátásbiztonság fokozása érdekében új helyettes államtitkár felel az élelmiszergazdasági, kereskedelmi feladatok erősítéséért – közölte az Indexel az Agrárminisztérium. 

Az agrárminiszter felidézte, a koronavírus-járvány és a szomszédunkban dúló háború egyaránt az ellátásbiztonság fokozását, míg az egyre agresszívebb állategészségügyi járványok az élelmiszerlánc-biztonság megerősítését teszik szükségessé. Mindkét terület magyar emberek és vállalkozások tömegeit állítják nap mint nap komoly próbatétel elé. 

12 év után mondott le dr. Bognár Lajos

A tárcavezető a feladatkörök különválasztása és megerősítése érdekében felkérte dr. Bognár Lajos országos főállatorvost, hogy a továbbiakban miniszteri biztosként felügyelje az élelmiszerlánc-biztonság területét. 

Az ellátásbiztonság fokozása érdekében elengedhetetlen az élelmiszer-gazdaság és -kereskedelem fejlesztése is – húzta alá a tárcavezető, így a jövőben új, ám már sokat bizonyított szakember, dr. Felkai Beáta Olga látja el a helyettes államtitkári feladatokat. 

Rovatok