Index Vakbarát Hírportál

Sokan vécének nézték, ezért bezárt a 200 millió forintból épült turisztikai látványosság

2022. szeptember 4., vasárnap 20:03

A debreceni nagytemplom előtti főtéren állították ki évekkel ezelőtt a párizsi üvegpiramis kis testvérét, aminek kiállítóterébe rendszeresen belepiszkítottak. A további incidensek elkerülése érdekében most már hosszú ideje zárva tartják, hozta le a hírt elsőként a Debreciner.

A rácsos kapun keresztül lehet látni a bemutatótáblákat, bemenni viszont nem lehet, pedig a hazánkba érkező turisták kíváncsiak lennének a minitárlatra. Az üvegpiramis elkészülte nagy dolognak számított a város életében, még Kósa Lajos is fotózkodott mellette. A képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is látható.

Az üvegpiramis annak idején 200 millió forintból épült meg a környező emlék- és romkerttel együtt. De a 2010-es nyitás után többen a kiállítótérbe piszkítottak. Hogy ne használják nyilvános vécének, a piramist lezárták. Az üveggúlát csak abban az esetben nyitják meg, ha a látogatók előzetesen bejelentkeznek, vagy ha más kulturális esemény miatt ezt indokoltnak véli a város, tudta meg az RTL Híradó.

Rovatok