Index Vakbarát Hírportál

Varga Mihály szerint az egyetemi modellváltással új lehetőségek jelennek meg

2022. szeptember 5., hétfő 17:24

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy sikeres volt az Óbudai Egyetem modellváltása, új lehetőségek jelentek meg és biztonságosabbá vált a finanszírozás.

Az Óbudai Egyetem Várkert Bazárban tartott hétfői tanévnyitó ünnepségén Varga Mihály azt mondta, a kormány célja, hogy a kontinenst sújtó gazdasági visszaesés közepette Magyarország továbbra is növekedési pályán maradjon, a családok erősödjenek és az energiaellátás biztosítva legyen.

Hozzátette: sikeres volt az Óbudai Egyetem modellváltása, új lehetőségek jelentek meg és biztonságosabbá vált a finanszírozás.

A tárcavezető – aki egyben az Óbudai Egyetem fenntartásáért felelős alapítvány kuratóriumi elnöke is – hangsúlyozta, hogy bár a világ nehéz helyzetbe került, néhány alapvető igazság nem változott: továbbra is a tanulás és a munka jelöli ki a boldogulás útját.

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy az Óbudai Egyetem Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye, amely a nemzetközi rangsorokban is szépen teljesít.

Az idén 3225 elsőéves hallgató nyert felvételt az egyetem hét karának budapesti és vidéki oktatási helyszíneire. Annak ellenére nőtt a felvett hallgatók száma, hogy országosan kevesebben jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe

– emelte ki Hankó Balázs.

Rovatok