Index Vakbarát Hírportál

Lezárásokra kell készülni hétfőn a fővárosban

2022. szeptember 8., csütörtök 19:49

Egy második világháborús bombát találtak a Duna fővárosi szakaszán, a Lánchíd és az Erzsébet híd között, amelyet szeptember 12-én emelnek ki a hatóságok, ezért több helyen is lezárásokra, valamint forgalomkorlátozásra kell felkészülni.

Amint azt az Indexen is megírtuk, egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában, Budapest belvárosában, amelyet jövő hét hétfőn emelnek ki.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a robbanószerkezet kiemelése miatt szeptember 12-én, hétfőn a hatóságok 8:30 és 9:30 között kiürítik a területet, majd 13:00-ig jelentősen korlátozzák a forgalmat mind a pesti, mind a budai oldalon. A korlátozás a közösségi közlekedést is érinti.

Közúti korlátozások

Előreláthatólag 8:30-tól 13:00-ig lezárják a Budai alsó rakpartot a Erzsébet híd és a Halász utca között, a Pesti alsó rakpartot a Szabadság híd és a Lánchíd között, illetve a Lánchíd utcát, ezek mellett a környező mellékutcákban is korlátozásokra kell készülni.

Közösségi közlekedési változások 

Előreláthatólag 10:00-tól 13:00-ig:

A társaság felhívta a figyelmet, hogy a közösségi közlekedéssel kapcsolatos legfrissebb információk a BKK Info, a közúti közlekedéssel kapcsolatos aktuális hírek pedig a BKK Info – Közút oldalon érhetők el.

Rovatok