Index Vakbarát Hírportál

Hatástalanították a szovjet betonromboló gránátot a II. kerületben

2022. szeptember 10., szombat 09:29 | aznap frissítve

Második világháborús betonromboló gránátot találtak a II. kerületben vízvezeték-fektetés közben. A tűzszerészek lezárták a területet a hatástalanítás idejére, melyet szombat délelőtt sikeresen befejeztek.

Sikeresen hatástalanították a Budapesten, a II. kerületi Pusztaszeri úton talált második világháborús szovjet betonromboló gránátot a Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta, eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, és elszállították a helyszínről a hatástalanított bombatestet, hogy megsemmisítsék.

Korábban a Magyar Honvédség közölte, hogy egy második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak Budapesten, a II. kerületi Pusztaszeri úton, egy családi ház kertjében. A hatástalanítás idejére száz méter sugarú körben lezárták a területet.

A szovjet 203 milliméteres betonromboló gránátra vízvezeték-fektetés közben bukkantak a munkások. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a gránát élesített gyújtószerkezettel rendelkezett.

Ahhoz, hogy a robbanótestet el tudják szállítani, a helyszínen hatástalanítani kellett a gránátot, ennek idejére az MTI szerint a rendőrök mintegy száz méter sugarú körben zárták le az érintett területet, de a korlátozást már feloldották.

Katonáik hamarosan megkezdik a gránát élesített fenékgyújtó szerkezetének eltávolítását – jelezte.

Idén nyáron már több mint 450 rendőrségi bejelentés érkezett a tűzszerész ügyeletre, és augusztus végéig már több mint 1300 esetben riasztották feltételezett robbanóeszköz miatt a tűzszerészeket. Az esetekrőlide kattintva érheti el beszámolónkat.

Rovatok