Index Vakbarát Hírportál

Elesett a közlekedés a hatalmas vihar miatt

2022. szeptember 15., csütörtök 18:07

Számos közlekedési változást okozott a csütörtök délután lecsapó vihar Budapesten. Vannak járatok, amelyek csak egyes szakaszokon közlekednek, mások teljes egészében kimaradnak. Ugyanakkor a Mávinform közlése szerint a rossz időjárási körülmények miatt több vonat kimaradására vagy késésére kell számítani.

A csütörtök délután érkező vihar rengeteg közlekedési változást okozott a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a 2M villamos a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig közlekedik, a 24-es villamos pedig nem jár az Orczy tér és a Keleti pályaudvar között.

Ugyanakkor nem közlekedik

A vonatok is késnek 

A vihar miatt a Budapest–Hatvan–Miskolc-, valamint Eger és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza-vonalon akár hatvanperces késéssel, rövidebb útvonalon közlekedő járatokkal és vonatok kimaradásával kell számolni – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján csütörtök délután.

Rákos és Pécel között szünetel a vonatközlekedés, mert megsérült a felsővezeték. Pótlóbuszok viszik az utasokat – írta az MTI. 

(Borítókép: Viharfelhők Budapestnél 2022. szeptember 15-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok