Index Vakbarát Hírportál

Negyven embert rúgtak ki a Nemzeti Közlekedési Központból

2022. szeptember 16., péntek 07:28

Újabb negyven embert rúgtak ki a Nemzeti Közlekedési Központból (NKK), az egyiküknek állítólag azt mondták, megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott.

Ez volt a második elbocsátási kör az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozó, októberben várhatóan meg is szűnő szervezeti egységnél. A Nemzeti Közlekedési Központból ezúttal a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésén, a budai fonódó projekten és a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi kampuszberuházásán dolgozó, mintegy negyven embert bocsátották el – írja a Népszava.

A beszámoló szerint az egyiküknek állítólag azt mondták indoklásul, hogy „megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”. Így nem maradt egyetlen olyan szakember sem, aki ért a HÉV-vonalakhoz, és hamarosan mindenkit elbocsáthatnak a Nemzeti Közlekedési Központból, legalábbis az ott maradt 150 ember erre számít.

Hasonló sorsa juthat a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, ami akár további több száz ember elbocsátását eredményezheti.

A lap szerint mindhárom társaság beolvad az építési minisztériumba, feladatköre, munkavállalói és az ott vitt projektek is a Lázár János vezette tárcához kerülnek, az erről szóló előterjesztésről pedig várhatóan még a héten dönt a kormány.

Rovatok