Index Vakbarát Hírportál

Mégis visszatérne a közoktatásba a kirúgott tanár

2022. október 10., hétfő 11:12

Palya Tamás állást keres, de azt gondolja, hogy állami fenntartású intézményben „nem is alkalmaznának ilyen renitens, kirúgott tanárt”.

Korábban többször is részt vett a pedagógusok polgári engedetlenségében, emiatt megváltak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik tanárától, akit nem sokkal az óra megkezdése után hívott fel az igazgató, hogy menjen le az irodájába – számoltunk be Palya Tamás történetéről szeptember végén.

A pedagógus azóta egy oktatáshoz kapcsolódó weboldalnál talált munkát, de most a „Pedagógus állások” Facebook-csoportban jelezte, hogy mégis visszatérne a közoktatásba.

Bár egy hete még azt mondtam, hogy kivonulok a magyar közoktatásból, rájöttem, hogy nagyon hiányozna az, hogy gyerekek között is legyek. Éppen ezért tudnék vállalni 2 napot (a másik félállásom mellett, ami nem tanári állás) óraadóként, akár matekból 9., akár kémiából 7. évfolyamtól felfelé, Budapesten

fogalmazott a tanár.

Palya Tamás megjegyezte azt is, hogy „talán ismeritek a helyzetemet, így az nyilvánvaló, hogy állami fenntartású intézménybe nem mennék, de azt gondolom, hogy ott nem is alkalmaznának ilyen renitens, kirúgott tanárt”.

A szerdai sztrájk, élőlánc és tüntetés után – amelyekről itt számoltunk be – pénteken a Külső-Pesti Tankerületi Központnál, hétfőn a Közép-Budai Tankerületnél volt tiltakozó akció, miközben a Szent László Gimnáziumnál élőlánccal demonstráltak. A szakszervezetek október 14-re szervezik a következő megmozdulást.

(Borítókép: Palya Tamás 2022. október 5-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok