Index Vakbarát Hírportál

Négynapos ülést tart az Országgyűlés

2022. október 24., hétfő 06:28

Négynapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amely hétfőn a vagyonnyilatkozatokkal és a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényjavaslatokat fogadhat el.

Az ülés hétfőn 13 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, szót kap Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló is. 

A napirend elfogadása után először lefolytatják két törvényjavaslat bizottsági jelentéseinek és az összegző módosító javaslatainak vitáit, majd szavaznak is a két előterjesztésről – írja az MTI.

Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, vagyonnyilatkozattal kapcsolatos törvények módosításávala szabályokat az Európai Bizottsággal egyeztetve,

visszaállítják a korábbi vagyonnyilatkozati rendszert az országgyűlési képviselőknek.

Így határoznak a veszélyhelyzetről 

A védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló törvénynek a veszélyhelyzet meghosszabbításával összefüggő módosítása alapján november 1-jétől a kormány a veszélyhelyzet harminc napon túli meghosszabbítását alkalmanként legfeljebb 180 napra kérheti az Országgyűléstől.

A képviselők döntenek Hadházy Ákos (független), Csárdi Antal (LMP) és Novák Előd (Mi Hazánk) mentelmi jogáról.

A határozathozatalokat követően két és fél órán keresztül interpellációk és azonnali kérdések hangzanak el.

A képviselők további hét előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatait is megvitatják, egyebek mellett a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásáról szóló javaslatot, vagy a központi költségvetés címrendjének az Integritás Hatósággal összefüggő módosítását.

(Borítókép: Bodnár Patrícia/Index)

Rovatok