Index Vakbarát Hírportál

Egyre kevesebb új fertőzöttet azonosítanak Magyarországon

2022. október 26., szerda 09:58

Tovább csökkent az új fertőzöttek száma, azonban az elhunytak száma emelkedett az egy héttel korábbi összesítéshez képest.

A beoltottak száma 6 419 183 fő, közülük 6 205 608 fő a második, 3 899 385 fő a harmadik, 364 943 fő már a negyedik oltását is felvette – derül ki a kormányzati tájékoztató portál szerdán közzétett, előző heti adataiból.

Egy héttel korábban a koronavírus tájékoztató oldal összesített adatai szerint 11 947 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és meghalt 104 beteg.

A tájékoztató oldalon megjegyezték, hogy Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Kiemelték, hogy a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Hozzátették, már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

Rovatok