Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor amerikai geopolitikai szakértővel tárgyalt a Karmelitában

2022. november 8., kedd 10:37

John Mearsheimer amerikai politológus professzorral tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök. A kötetlen beszélgetésen szó volt az ukrajnai háború okairól és lehetséges kimeneteleiről is.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort kedden, akit korunk egyik legmeghatározóbb és legrealistább nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként tartanak számon – számolt be Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kötetlen beszélgetésen, melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is, elsősorban az ukrajnai háború okairól, előzményeiről és lehetséges kimeneteleiről volt szó. Egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború az elmúlt évtizedek legveszélyesebb konfliktusa, amelyet mielőbb le kell zárni – mondta a sajtófőnök. 

John Mearsheimer számos külpolitikai, történelmi, nagyhatalmi témájú elemző kötet szerzője, a világpolitikai folyamatokat és az államok szerepét, viselkedését realista módon közelíti meg – írta az MTI. 

(Borítókép: Orbán Balázs, Orbán Viktor és John Mearsheimer 2022. november 8-án. Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok