Index Vakbarát Hírportál

Majdnem az egész országra kiadták a figyelmeztetést

2022. november 8., kedd 05:56

Kedden is tartós, sűrű ködre lehet számítani, a szelesebb Dunántúlon viszont nagyobb területen kisüt a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyére adott ki egyes fokú figyelmeztetést köd miatt, ahol a látótávolság csupán pár száz méteres lesz.

Kedd reggelre 1 és 8 fok közé hűl le a levegő. Többfelé képződik pára, köd, valamint alacsony szintű rétegfelhőzet, amely napközben elsősorban az ország keleti, északkeleti felén tartósan megmaradhat. A szelesebb Dunántúlon viszont nagyobb területen kisüt a nap. Ott 12–17,

a tartósan borongós, nyirkos tájakon 8–11 fok várható a délutáni órákban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban egyes fokú, citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben tartós, sűrű köd miatt majdnem az ország egész területén.

A látótávolság 14 megyében lehet csupán pár száz méteres. Kedden napközben a köd egyre nagyobb része megemelkedik, ritkul, majd estétől ismét a látási viszonyok gyors romlására van kilátás.

A következő napokban, úgy fest, egyelőre nem jön télies fordulat. A következő hét-tíz napban marad az évszakhoz képest kissé enyhébb, igazi novemberi időjárás. Csupán csütörtökön érkezik egy gyengébb hidegfront némi csapadékkal, feltámadó széllel, de havat ez a front sem hoz. Jelentősebb lehűlés a következő napokban nem várható.

Nem várható fronthatás

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint kedden nem várható fronthatás, reggel sokfelé lesz nyirkos, ködös az idő, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Az ország keleti, északkeleti felén egész nap kitarthat a szürke, nyirkos idő, emiatt továbbra is fennállhatnak a fentebb említett panaszok, emellett bágyadtság, rossz közérzet jelentkezhet, csökken a hő- és komfortérzet.

A naposabb dunántúli tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat, itt csupán a többször megélénkülő délies szél válthat ki egyeseknél kisebb fejfájást, nyugtalanságot.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt/MTI)

Rovatok