Index Vakbarát Hírportál

Felvétel készült a rendőrökre tüzelő embercsempészekről

2022. november 17., csütörtök 12:57

Akciófilmbe illő üldözés játszódott le az M5-ös autópályán hétfő reggel, a főváros felé vezető oldalon, ahol több rendőrautó eredt egy furgon nyomába. A menekülő autó sofőrje tüzet is nyitott az őt üldöző rendőrökre, amiről fedélzeti kamerás felvétel készült.

Amint arról az Index is beszámolt, egy illegálisbevándorló-szállító furgonból többször is a rendőrökre lőttek az embercsempészek hétfő reggel Inárcs térségében.

A rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó, magyar rendszámú kisteherautót az autópályán hétfő reggel fél nyolc körül, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból többször is rálőttek az autóra. Több rendőrautó ennek ellenére tovább üldözte a főváros felé hajtó furgont, egyikük fedélzeti kamerája pedig rögzítette az eseményeket.

A rendőrök végül Budapest határában, egy közeli erdő szélén érték utol az embercsempészeket, akik menekülés közben is lövéseket adtak le az egyenruhások irányába. 

A két, magát irakinak valló férfit nem sokkal fél 9 előtt a XIX. kerületben fogták el.

A furgon előfutóját Győrnél tartóztatták fel

Írtunk egy másik esetről is, ami közvetlen összefüggésben volt a budapesti esettel. A migránsokat szállító furgon előfutó autóját a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatta fel november 14-én 11 óra körül. A Hegyeshalom felé tartó BMW-ben utazó négy férfi a rendőri felszólítás ellenére sem szállt ki a gépjárműből, a sofőr nem nyitotta ki az ajtót, ezért a rendőrök betörték az ablakot.

A külföldiek nem voltak együttműködők, ketten a bilincselésnek is ellenálltak, ezért a terrorelhárítók elektromos sokkolót is alkalmaztak. A furgonban tartózkodó embercsempészek egyike kihallgatásán elmondta, hogy az illegális migránsok szállításának megkezdése előtt az egyik előfutó átadta az utat szervező üzenetét, amely szerint a furgon sebességváltója mellett találnak egy pisztolyt, amellyel, ha kell, akkor lőjék a rendőröket.

A két iraki férfit és négy segítőjüket a Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, és előterjesztették letartóztatásukat.

Rovatok