Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Támogatom Kocsis Máté javaslatát!

2022. november 17., csütörtök 21:20

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője azt írta: támogatja azt a felvetést, hogy hozzák nyilvánosságra az ellenük folytatott titkosszolgálati vizsgálat jelentését.

A volt miniszterelnök-jelölt mozgalma az Action for Democracy nevű amerikai szervezettől kapott majdnem kétmilliárd forintot az idei választás előtt. Az ügyben már a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága is több ülést tartott, és ők rendelték el a titkosszolgálati vizsgálatot is, amelyet sajtóértesülések szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal folytat.

Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja csütörtök délelőtt tett közzé egy posztot, amelyben arról írt, hogy megérkezett az első jelentés a titkosszolgálatoktól. Azt írta, hogy az ügy súlyosabb, mint eddig gondolták, és azt is hozzátette, hogy az 2051-ig titkosítva van, 

de az ügy súlyosságára való tekintettel kezdeményezte a titkosítás feloldását.

Ezután Sas Zoltánt, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnökét is megkérdeztük arról, hogy mi az álláspontja ezzel kapcsolatban. A politikus azt válaszolta: támogatja a titkosítás feloldását, és jelenleg is azon dolgozik, hogy minél többet nyilvánosságra tudjanak hozni az anyagból.

Csütörtök este Márki-Zay Péter is megnyilvánult a témában egy rövid poszttal. A politikus azt írta:

Támogatom Kocsis Máté javaslatát, hozzák nyilvánosságra a titkosszolgálatok jelentését! Nekünk nincs titkolnivalónk, a Fidesszel ellentétben!

A politikus korábban arról is beszélt, hogy mire költötték az amerikai támogatást, és hogy miért nem követtek el szerinte törvénysértést ezzel.

Rovatok