Index Vakbarát Hírportál

Honvédségi repülőgéppel utazhatott Szlovéniába Orbán Viktor

2022. december 3., szombat 11:23

Egy 150 személyes honvédségi repülőgéppel utazhatott Szlovéniába Orbán Viktor és Szijjártó Péter. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szerint az út polgári autóval három és fél órába került volna.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szlovéniai Mariborba utazott Orbán Viktor, hogy munkaebéden vegyen részt Robert Globbal, Szlovénia miniszterelnökével. A megbeszélésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

A két kormányfő az európai energiabizottságot ért kihívásokról beszélt, melynek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását. Az összekapcsolás munkálatainak befejezése alkalmából szombat délután tartanak ünnepséget a szlovéniai Cirkovcén. 

Orbán Viktor és Robert Golob megállapította azt is, hogy Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli – ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a két vezető kiállt a határmenti térségek további gazdasági fejlesztése mellett.

Egy 150 személyes repülővel utaztak

Az utazásáról Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azt írta közösségioldalán, hogy az internetes adatok alapján Orbán Viktor és Szijjártó Péter egy 150 személyes honvédségi Airbus 319-es repülővel utazott a szlovéniai városba.

Ez a határtól 80 kilométerre, Budapesttől 350 kilométerre van. Polgári autóval három és fél óra, villogóval kevesebb lett volna az út. Orbán szégyellhette legalább, ezért csak azt posztolta ki, ahogy a repülőhöz vezető autóba száll be. Szijjártó a repülő ajtajában fotóztatta magát, bár úgy, hogy ne látszódjon a gép mérete

– fogalmazott a politikus posztjában.

A Népszava megkérdezte Havasi Bertalant, hogy miért volt szükség a repülőgépes utazásra. Azt a választ kapták, „meg tudják erősíteni, hogy a politikusok valóban repülőgéppel utaztak”.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Golob szlovén kormányfő találkozója a szlovéniai Mariborban 2022. december 2-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok