Index Vakbarát Hírportál

Több helyen is vastagon áll már a hó

2022. december 11., vasárnap 08:06

A Dunántúlon már leesett az első hó, több olyan hely is van, ahol tartós, többcentis hóréteg alakult ki.

Az ország túlnyomó részén ugyan szakad az eső, a Dunántúlon viszont többfelé is elkezdett szállingózni a hó. Vasárnap jelentős lehűlés kezdődik, a csúcshőmérséklet mínusz 1 és 5 fok között alakul, legfeljebb a reggeli órákban mutathatnak még délkeleten 6–9 fokot a hőmérők.

Az Időkép egyik olvasója Zircről már 7 centiméteres havat jelentett, de nem csak itt áll több centiméter vastagon a hóréteg.

A ViharVonal Viharvadász Csapat Facebook-csoportban az Északi-középhegységben található Borsodnádasdról 3-4 centiméter vastag hótakaróról osztott meg képet az egyik tag. A bejegyzésekből kiderül, hogy Pápán, Csetényben és Nagybajomban havazik, Kunmadarason pedig havas eső esik.

Országszerte riasztották a tűzoltókat

Az erős szél és a sok eső miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel.

A károk elhárításán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók – írták a közleményben.

A Kékestetőn már 21 centi a hó

A MetFigyelő Facebook-oldala egy bejegyzésben arról számolt be, hogy az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn már eléri a 21 centimétert a hóvastagság.

Amennyiben önnek is van videója, fényképe, információja az országban zajló havazásról, küldje el nekünk az indexugyelet@mail.index.hu címre.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Havazás Kazincbarcikán 2022. december 11-én. Fotó: Olvasónk / Index)

Rovatok