Index Vakbarát Hírportál

Pénzszállítót akart kirabolni egy exrendőr

2022. december 13., kedd 10:43

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a büntetésének jelentős súlyosítását indítványozta azzal a korrupciós bűncselekmény miatt korábban leszerelt rendőrrel szemben, aki társával egy pénzszállító járművet akart kirabolni még 2006 nyarán.

A Fővárosi Főügyészség még 2021 nyarán emelt vádat egy korrupciós bűncselekmény miatt korábban leszerelt rendőrrel szemben. Az elkövető és társa 2006 nyarán egy kispesti bevásárlóközpontnál megtámadtak egy pénzszállító járművet.

Ekkor ő egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette a fegyveres biztonsági őrt a gépjárművel szállított készpénz – mintegy 71 millió forint – átadása érdekében, míg bűntársa az ellenállást tanúsító sértettet többször megszúrta. Azonban nem tudták a pénzszállítmányt megszerezni, ezért a helyszínről futva elmenekültek.

A Budapest Környéki Törvényszék a bűnügyi felügyelet alatt álló 44 éves férfit 2022. szeptember 2-án kihirdetett ítéletével bűnösnek mondta ki, ennek értelmében 4 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére felemelt tartalmú, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésért és hosszabb időtartamú mellékbüntetésért, míg a vádlott és védője felmentésért, továbbá enyhítésért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban kezdeményezte a büntetés jelentős súlyosítását, valamint a védelmi fellebbezések elutasítását a Fővárosi Ítélőtáblánál – számolt be az Ügyészség.

Rovatok