Index Vakbarát Hírportál

Gyér forgalom mellett a buszsávon száguldozott az autós

2022. december 31., szombat 07:50

Nagy sebességgel utolérte egy autó a másikat Dunaharasztinál, viszont a szemből jövő forgalom gátolta az előzését, úgyhogy felhasználta a buszok számára elkülönített buszsávot.

Az 51-es úton Pest felé haladva, Dunaharasztinál követett el egy autós újabb szabálytalanságot, amiről egy arra közlekedő jármű fedélzeti kamerája készített felvételt.

Aki innen jár be nap mint nap, az tudja, hogy mennyire keserves tud lenni a helyzet reggelente, a csúcsforgalomban – írja a Budapesti Autósok.

Az esetet visszafogott forgalmi helyzetben rögzítették, tehát a buszsávon előző audist még az a körülmény sem mentheti fel a szabálytalanság alól, hogy nem tudott haladni az araszoló kocsisor miatt.

Dunaharaszti előtt pár száz méterre, nagy sebességgel ért utol az audis és a szembe forgalom miatt nem tudott előzni, amit a külön kialakított buszsávba oldott meg

– írta meg olvasónk, akinek fedélzeti kamerája rögzítette az esetet.

Nem ritka a buszsávon való száguldozás: a rendőrség nemrég ellenőrizte Budapest több kerületében a buszsávok használatát, és 57 helyszíni bírságot szabott ki.

Rovatok