Index Vakbarát Hírportál

Újra bíróság elé kell állnia Tasnádi Péternek

2023. január 5., csütörtök 17:07

Nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, ezért márciusban újra bíróság elé kell állnia Tasnádi Péternek, aki ellen tavaly májusban emeltek vádat csoportosan elkövetett önbíráskodás miatt.

A büntetett előéletű, közismert vállalkozó közösségi oldalán számolt be arról, hogy nem fogadta el az ügyészég hatéves szabadságvesztésről szóló ajánlatát az előkészítő ülésen. Tasnádi Péter szerint egy szó nem igaz a vádból, és egy napot sem fog börtönben tölteni. Az egykori maffiavezér így márciusban Szolnokon ismét vádlottként állhat bíróság elé.

A Magyar Nemzet cikke szerint az előkészítő ülésen a vádat képviselő ügyész teljes körű beismerő vallomás és a tárgyalásról való lemondás ellenében hat év szabadságvesztést ajánlott, de a vállalkozó ezt elutasította, mivel úgy véli, az ügyészség vádirata egy „összegereblyézett dokumentum, tele hamis adatokkal, és iratellenes”.

Tasnádi Péter leszögezte, hogy egy napot sem fog börtönben tölteni, valamint aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy pere Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében lesz, ahol szerinte „felülről kézi vezérelt a hatóság”.

A vád: önbíráskodás

A Jászberényi Járási Ügyészség vádirata szerint egy 45 éves, jászalsószentgyörgyi férfi 2021. január közepén kért segítséget Tasnádi Pétertől és társaitól annak érdekében, hogy rendezni tudja a feleségével fennálló pénzügyi vitáját. Tasnádi Péter 2021. április 24-én a déli órákban három termetes, sportos testalkatú, húszas éveiben járó férfi kíséretében utazott el a jászsági településre.

Az eseményeket látva a nő félelmében beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fizessen volt férjének azért, hogy lemondjon a házassági bontóperükben a ház egyik szobája vonatkozásában neki ítélt kizárólagos használati jogról. Miután a hölgy a rákényszerített egyezség alapján az első havi ötvenezer forintot kifizette, a volt férje által megbízott férfi és emberei távoztak az ingatlanból. Nem sokkal később a Terrorelhárítási Központ elfogta az exmaffiavezért, aki egy videóban mesélt a történtekről. Bejelentkezésében úgy fogalmazott, hogy „ebből nem lesz ítélet”, szerinte ugyanis nem követett el bűncselekményt, csupán közreműködött egy vitás helyzet feloldásában.

Mint ismert, Tasnádi Pétert 1992-ben ítélték felfüggesztett börtönre zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés miatt, majd 1999-ben az első magyar maffiaper főszereplője lett. Négy és fél év börtönt kapott. 2006-ban azzal vádolták, hogy megbízást adott volt felesége megölésére, illetve hogy sósavval öntette le az anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre. 2016. szeptember 16-án a tiszalöki börtönből szabadult.

Rovatok