Index Vakbarát Hírportál

Magához tért a budapesti fiú, aki fejbe lőtte magát

2023. január 6., péntek 12:15

Magához tért a kórházban az a 16 éves budapesti fiú, aki néhány napja véletlenül halántékon lőtte magát egy gumilövedékkel Budapest VII. kerületében.

Az eset kedden történt, a részletekről még ebben a cikkünkben számoltunk be. 

Most a TV2 Tények című műsora értesült arról, hogy a fiú magához tért. Úgy tudni, hogy a kiskorú túl van az életveszélyen, de hogy lesz-e maradandó károsodása a történtek miatt, az még nem derült ki.

„Tegnap hívtuk őket, aztán annyit tudunk, hogy már jobban van” – mondta a család egyik barátja a Tényeknek, majd azt is elárulta, hogy a család nagyon aggódik a gyermekért, és azóta sem tudják, hogy miként került hozzájuk a fegyver.  A fiú állítólag egy gengszterekről szóló sorozatot nézett a barátjával, és eközben dördült el a gumilövedék pisztoly. 


Korábban részletesen írtunk arról, hogy Magyarországon könnyű beszerezni a gumilövedékes fegyvereket, de szigorú szabályok vonatkoznak rájuk. A gumilövedékes önvédelmi fegyver a gáz-riasztó fegyverek csoportjába tartozik. Ilyen pisztolyt majdnem mindenki vásárolhat, aki magyar állampolgár, betöltötte a 18. életévét, és nincsenek korlátozva ez irányú jogai. Hivatalos fegyverboltokban lehetett 2023. január 1-ig megvásárolni, és ezek a fegyverek biztonsági tanúsítvánnyal is rendelkeznek. A gumilövedékes fegyverek ára egyébként egyáltalán nem volt megfizethetetlen, a piacon szétnézve találtunk olyat, amely 53 ezer forintba került, de olyat is, amiért több mint negyedmilliót kellett fizetni. 

Rovatok