Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktortól kért segítséget Csollány Szilveszter özvegye

2023. január 9., hétfő 06:56

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok özvegye levélben kért segítséget a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől, ugyanis férje halála után nem tudja tovább fizetni a soproni házuk törlesztőrészletét. Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke reagált a levélre.

Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász 2022 januárjában halt meg 51 éves korában, koronavírusban. Több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, ám végül szervezete feladta a küzdelmet.

Özvegye, Csollány Judit akkor azt mondta róla, „egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett”. A sportoló ugyanis három gyermeket hagyott itt, és a Blikk információi szerint egy soproni ház tetemes lakáshitelét is.

A lap úgy tudja, a világbajnok halála után felesége egy darabig fizette a hitelt, ám a mostani gazdasági helyzet miatt nem tudja tovább törleszteni a tartozást. Emiatt Csollány Judit nemrég levelet is írt a Magyar Tornaszövetségnek, illetve Orbán Viktor miniszterelnöknek is, és segítséget kért tőlük.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke azt mondta, Judittól december közepén kapták a levelet, amelyben

arra kérte őket, hogy segítsenek nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel.

Mint mondta, a pontos részleteket ők sem ismerik, de annyit biztosan tudnak, hogy a sportoló halála előtt rendesen utalták a részleteket. „Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk” – nyilatkozta az elnök, aki később levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy ha tudnak, akkor segítsenek a családnak.

(Borítókép: Csollány Szilveszter búcsúztatása a Farkasréti temetőben 2022. február 9-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok