Index Vakbarát Hírportál

Ajándék kristálycukrot ad egy magyar vendéglő

2023. január 11., szerda 07:26

Néhány napja tette közzé a Facebookon egy Bács-Kiskun vármegyei vendéglő, hogy egy kilogramm kristálycukrot ad azoknak a vendégeinek, akiknek a rendelése eléri a 7 ezer forintot.

Egy kilogramm ajándék kristálycukrot ajánl fel a Bács-Kiskun vármegyei Tompán lévő Jimmy’s vendéglő minden olyan rendelés mellé, amely eléri a 6990 forintot. Erről az étterem tájékoztatott saját közösségi oldalán még hétfőn.

Indoklásuk szerint minderre azért volt szükség, mert a világban egyre több nehézséggel kell szembenézni, az emberiség pedig mostanra eljutott oda, hogy akár 1 kilogramm kristálycukornak is örülni tud.

Hozzáteszik, hogy napjainkban sok esetben az is problémát okoz az embereknek, hogy egy cukorhoz hasonló, alap háztartási terméket meg tudjanak vásárolni.

Áprilisig biztosan marad az árstop

Még 2022 végén jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, amely szerint az élelmiszert áruló boltoknak nagyobb készletet kell tartaniuk a hatósági áras termékekből, melyek a következők:

A kihirdetést követő 15. napon hatályba lépő rendeletben azt is írják, hogy a fent említett termékekből „a kereskedő a készletét – szükség esetén a fent említett mennyiség kétszeresének mértékéig – és a vásárlók számára történő kihelyezését olyan mennyiségben köteles biztosítani, hogy az a vásárlók kiszolgálására – áruhiány elkerülésével – folyamatosan elegendő legyen”.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a kormány a december 31-ig érvényben lévő árstopot április 30-ig meghosszabbítja.

(Borítóképünk illusztráció. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok