Index Vakbarát Hírportál

Ezért ölhette meg a 14 éves fiú a csernelyi idős asszonyt

2023. január 19., csütörtök 06:34

Néhány óra alatt rendőrkézre került egy halálos bántalmazás 14 éves gyanúsítottja Csernely településen, aki azóta beismerő vallomást tett. A meggyilkolt nőre két ember talált rá, akik fát vágni jöttek hozzá. Káplár Mátyás pszichológus szerint az ilyen brutális bűncselekményt elkövető személyek az indulatkezelés nagyon súlyos problémájával küzdenek.

Amint arról már beszámoltunk, egy 14 éves gyermek január 16-án jelent meg idős ismerősének lakásán, ahol vita alakult ki közöttük, az elkövető pedig olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy az idős asszony a helyszínen meghalt.

Az ATV beszámolója szerint Radicsék fát vágni jöttek hozzá, amikor gyanússá vált számukra, hogy résnyire nyitva van az ajtó. Belépve az épületbe megtalálták az asszony vérbe fagyott holttestét.

Nagyon csúnya látvány volt, csupa vér volt a keze, csupa vér volt a feje, szét volt csattanva az egész feje, nem is bírtunk egész éjszaka aludni. Még mindig előttünk van, a stressz már bennünk is marad, hisz mi találtuk meg 

– idézte fel a látottakat Radics Norbert.

Ifjabb Radics Norbert hívta a 112-t, a diszpécser azt mondta, próbáljon segíteni, de ő, mint fogalmazott, látta, hogy „vége van”, mert a holttestnek már szaga volt. A kiérkező rendőrök azonnal megállapították, hogy gyilkosság történt.

A sokat látott nyomozókat is meglepte a 14 éves fiú brutalitása. A gyanú szerint halálra verte az idős asszonyt. A csatorna által megkérdezett pszichológus szerint az ilyen brutális bűncselekményt elkövető személyek az indulatkezelés nagyon súlyos problémájával küzdenek.

Vagy a családi szocializációból, valami traumából eredő probléma akadályozza az indulatkezelést, vagy egy személyiségzavar, vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása

– fogalmazott Káplár Mátyás.

Mivel az elkövető fiatalkorú, a maximálisan kiszabható büntetés 15 év börtön.

Rovatok