Index Vakbarát Hírportál

Az utcáról lehetett látni, ahogy a Mol férfi dolgozói vizelnek

2023. január 24., kedd 18:51

Nemrég adták át a Mol új székházát, amelyet Budapest szinte minden pontjáról lehet látni, tekintve hogy Közép-Európa legmagasabb épületének számít. Az impozáns épülethez összesen ezer tonna üveget használtak fel, így akarva-akaratlanul betekintést engedtek a férfimosdóba is.

A MOL Campust 2022 decemberében adták át, ahol a vállalat mintegy 2500 munkavállalója dolgozik. A 28 emeletes, 143 méter magas épület bruttó szintterülete megközelítőleg 86 ezer négyzetméter. Az impozáns épülethez összesen ezer tonna üveget használtak fel, így a Mol dolgozói munkaállomásainak 86 százalékát természetes fény fogja bevilágítani.

A harmincezer négyzetméter üveghomlokzatnak köszönhetően azonban fény derült arra is, hogy a 11–13. szinten található férfimosdók éppen az utcára néznek, így nemcsak a dolgozók gyönyörködhetnek a város panorámájában, hanem este, a világítás felkapcsolása után a székházra felpillantva a járókelőket is érdekes látvány fogadja. Ugyanis a hatalmas üvegablakokon keresztül jól lehetett látni, amint a férfi dolgozók a piszoár előtt állva a dolgukat végzik.

Az erről készült fényképek a közösségi oldalakon kezdtek el terjedni. Az egyik Facebook-felhasználó annyit fűzött hozzá, hogy nem éppen erre gondoltak, amikor azt kérték, hogy legyen több nyilvános vécé Budapesten.

A Blikk ezzel kapcsolatban kereste a céget, hogy látták-e a közösségi oldalakon terjedő fényképeket, és szándékosan így alakították-e ki a mellékhelyiségeket. A Mol rövid válaszában annyit írt, hogy „a helyzetről tudomásunk van, és megtettük a szükséges lépéseket”. A lap kedden ellátogatott a székházhoz, ahol az érintett emeleteken lévő férfimosdó ablakait már hatalmas, sötét paravánokkal eltakarták.

(Borítókép: A MOL Campus épülete Budapesten. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok