Index Vakbarát Hírportál

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása

2023. január 30., hétfő 17:26

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása. Karácsony Gergely főpolgármester szerint gyalog 2023 őszén lehet majd közlekedni rajta.

Már festik a csepeli műhelyben a Lánchíd korlátjait és műemléki elemeit – számolt be Facebook-oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. 

Mint írta, télen elsősorban a műhelymunkákkal halad a rekonstrukció. A 704 folyóméternyi korlátszerkezet jelentős részét a rozsda okozta károsodások miatt újragyártották, illetve már festik, és a tervek szerint február közepén kezdik felszerelni – tette hozzá.

A főpolgármester beszámolója szerint „a híd felújítása az eredeti tervek szerint halad, amely a teljes átadásáig továbbra is munkaterület”, gyalog pedig csak a felújítás végleges szakaszának lezárta után, előreláthatólag 2023 őszén lehet átkelni rajta.

Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentesen lehet utazni

– írta a poszt végén Karácsony Gergely. 

Az Index korábban arról is beszámolt, hogy a főváros és a kormány között vita zajlik a híd felújításához megígért, hatmilliárd forintos állami hozzájárulás kifizetéséről. A fővárosi költségvetés mindenesetre továbbra is számol az összeggel.

Rovatok